Spuivreter®

Onze oplossing om afvalwater te reduceren

Reduceer spuiwater met 90%

Een biobed en een biologische luchtwasser produceren niet alleen grote hoeveelheden afvalwater, hun werking wordt vaak geremd door de aanwezigheid van nitriet. Daarom ontwikkelden we bij CBgroep de ‘spuivreter’. Dit systeem verwijdert selectief nitriet waardoor uw luchtwasser beter rendeert én bovendien reduceert de spuivreter het spuiwater met maar liefst 90%.

Verhoogd verwijderingsrendement

Naast het direct effect op de werking van de biologische luchtwasser, zorgt de spuivreter ook indirect voor een verhoogd verwijderingsrendement van onder meer ammoniak. Vooraleer deze reducerende techniek kon worden toegepast op een landbouwbedrijf, bouwde CBgroep samen met prof. W. Verstraete en zijn bedrijf AVECOM uit Gent de laatste jaren verschillende pilootinstallaties.

Deze pilootinstallaties leerden ons dat de spuivreter:

  • De werking van de biologische luchtwasser en biobed verbetert;
  • Het verwijderingsrendement van ammoniak uit de stallucht verhoogt;
  • Het volume spuiwater en de afgevoerde nutriënten reduceert.

Daag ons uit

Niet gevonden waarnaar je op zoek bent? Bij CBgroep hebben we alles in huis om je projecten te doen slagen. Onze gediplomeerde en gemotiveerde medewerkers staan al meer dan 15 jaar klaar voor de gedreven ondernemer als jij om je van een geschikte oplossing te voorzien. Bespreek je situatie met onze experts en we denken graag mee.

Contacteer ons