Menu

Ons Verhaal

Ons Verhaal

2007

Start CBgroep

Na een 10-tal jaar buitenlandse werkervaring besluit de huidige zaakvoerder Stijn Crombez terug te keren naar zijn bakermat Staden. Op zoek naar een technische uitdaging wordt ‘Koeltechniek Degrave’ overgenomen: een plaatselijk bedrijf gespecialiseerd in installatie van koel, vries- en klimaattechnieken. Enkele alerte veehouders in de streek polsen naar de interesse om het gamma uit te breiden met luchtwasinstallaties. Er wordt een luchtwasfabrikant gezocht als partner en vóór eind 2007 volgen de eerste bestellingen.

2009

CBGROEP, luchtwassers in eigen beheer

De kennis en kunde van het team overstijgt deze van de leverancier. De naam wordt veranderd. CBgroep wordt een volwaardig productie- en installatiebedrijf. Bijkomende investeringen in machines en personeel zorgen ervoor dat vanaf de zomer 2009 eigen luchtwasser worden gebouwd, conform de wetgeving en eisen van de Vlaamse veehouders.

2010

Online monitoring

In 2010 ontwikkelden we een eerste online monitoringsysteem. Via een ingebouwde GPRS-antenne worden een 10-tal parameters 1x per uur doorgestuurd naar CBgroep. De exploitant ontvangt wekelijks per mail een geautomatiseerd logboek ter vervanging van de handgeschreven versie. Waarschuwingen, alarmen en meldingen worden doorgeseind.

2013

Spuivreter

De innovaties in verschillende Europese landen op het gebied van luchtzuivering staan op een laag pitje. Daartegenover blijft CBgroep budget vrij maken voor onderzoek en ontwikkeling. Er worden partnerships aangegaan met gespecialiseerde labo’s waaruit eind 2013 de Spuivreter® wordt ontwikkeld: een selectief nitrietverwijderingssysteem geschikt voor ieder type van biologische luchtwasser die de afvalstromen met 90% verminderd.

2014

PAS monitor

De installaties van CBgroep staan niet enkele over gans Vlaanderen, maar ook in Wallonië, Franrijk en Engeland. Om de datastroom van werkingsgegevens uit de installatie te beheren wordt de PASmonitor® in het leven geroepen. Dit is een dataverwerker en Cloud-server waarbij zowel de exploitant als de servicetechnieker alle waarden in realtime kunnen uitlezen. De PASmonitor® is voorzien van een bestandbibliotheek waar alle handleidingen, wateranalyses, onderhoudsrapporten en wekelijkse logboeken eenvoudig te consulteren zijn.

2015

Wisselaar + eerste industriewasser

De eerste industriële luchtwassers worden geproduceerd en geplaatst. CBgroep is steeds vaker actief in de sector industrie.

Het gamma wordt uitgebreid met kunststof die zowel koude als warmte in luchtstromen kunnen uitwisselen. CBgroep wordt alsmaar meer een lange termijn partner voor zijn klanten.

2018

Verhuis nieuwe site

In september 2018 verhuisden we naar een volledige nieuwe site op industriezone ‘De Linde’ in Staden met ruime productieafdeling en meer moderne accommodatie om onze productiecapaciteit te optimaliseren en de uitrusting van medewerkers te professionaliseren.

2019

OSI

Het online monitoringsysteem wordt opgenomen in het OSI (Online Service Interface) waarbij wekelijks alle installaties van CBgroep worden doorgenomen in een overleg met servicetechniekers, projectleider en onderhoudspartner Mircon. Zodoende hoeft een exploitant zich geen zorgen meer te maken over de luchtzuiveringsinstallaties.