Menu
Maak kennis met onze elektriciteitstechnieker Yves Nys

Maak kennis met onze elektriciteitstechnieker Yves Nys

CBgroep is een groep ervaren vakmensen met een passie voor duurzame milieutechnische oplossingen. Maar misschien vraag je jezelf af: wie zijn de mensen nu achter CBgroep? Daarom laten we je graag kennis met ze maken via onze rubriek ‘medewerker in de kijker’. Dit kan iemand zijn die in het atelier meewerkt aan de productie van onze producten of die meedenkt aan de BBT (Best Beschikbare Techniek) voor het nieuwe project van een van onze klanten. We zaten met elk van hen aan tafel voor een gezellige babbel en voor de eerste editie van onze rubriek stellen we je voor aan Yves Nys, Elektriciteitstechnieker bij CBgroep.

Hey Yves. Wij kennen elkaar al, maar kan je je even voorstellen aan de lezers?

Wel, ik ben Yves Nys. De lezers zullen mijn tongval niet horen, maar ik ben een uitgeweken Vlaams-Brabander die in 2006 in West-Vlaanderen kwam wonen voor de liefde. Nu woon ik, met ondertussen mijn vrouw, en 2 schatten van kinderen in Moorslede.

Wat doe je precies bij CBgroep, Yves?

Ik installeer de elektriciteit en programmeer onze producten ter plaatse op de Werf. Elk toestel, zij het nu een luchtwasser, spuivreter of warmtewisselaar wordt geassembleerd in onze productiehal in Staden en daarna vervoerd naar de werf van de klant. Eens daar aangekomen moet deze uiteraard geïnstalleerd worden. Alle elektriciteitsvoorzieningen doen we bij CBgroep ter plaatse. Dit betekent dus dat we alle leidingen en de elektriciteitstoevoer van de installatie zelf nog allemaal ter plaatse uitvoeren. Daarnaast wordt ook het besturingssysteem van de installatie geprogrammeerd zodat we alle gegevens kunnen uitlezen en vanop afstand opvolgen via de Pasmonitor. Iets waarvoor ik ook verantwoordelijk ben.

Dat sluit dus prima aan bij je studies?

Dat klopt! Ik heb elektrotechnieken gevolgd tijdens mijn studies. Een richting waarbij vele aspecten van, hoe kan het ook anders, elektrotechniek naar voor komt. Die brede waaier aan zowel theorie en praktijk kan ik nu samen met de al opgelopen ervaringen tijdens mijn vorige jobs perfect toepassen bij CBgroep.

Wat deed je dan precies voor je bij CBgroep werkte?

Ik was technieker bij de technische dienst van het OCMW in Roeselare. Een iets ruimer omvattende technische job. In die zin sluit mijn huidige job dus beter aan bij mijn studies.

Naast het feit dat je job goed bij je studie aansluit, wat vind je leuk aan je job?

Het is een job met enorm veel afwisseling. Ik werk zowel vanuit het atelier als op de werf en daar is elke situatie anders waardoor je steeds opnieuw je kennis kan toepassen. Bovendien ben ik betrokken bij het volledige elektrische installatieverhaal: van uitleg over de werking, maken van het programma en de stuurkast tot de werking en controle van de installatie. Er gaat dus niets van informatie in dat proces verloren waardoor ik en dus CBgroep de klant perfect kan bijstaan.

Je werkt dus samen met zowel je collega’s op de bureau als op de werf. Hoe is de sfeer?

In een woord: top! CBgroep is een (h)echt team. Iedereen helpt elkaar en alle neuzen staan in dezelfde richting.

Nog een laatste vraag: waarvoor kunnen je collega’s jou altijd aanspreken?

Eerst en vooral kunnen ze altijd met al hun vragen bij mij terecht. Ik probeer altijd zo goed als mogelijk te helpen. Maar uiteraard ook voor een leuk grapje of een positieve boodschap.