Menu
Maak kennis met atelierchef Romek

Maak kennis met atelierchef Romek

Zonder de individuele sterktes en kennis van onze ervaren vakmensen, zou CBgroep niet uitgegroeid zijn tot dé expert binnen duurzame milieutechnieken. We zijn dan ook trots op elke medewerker die dagelijks met passie meewerkt aan onze doelstellingen. Daarom stellen we je graag elke maand voor aan de mensen die achter CBgroep schuilen. En deze keer is dat atelierchef Romek.

Dag Romek, kan je jezelf even voorstellen aan de lezers?

Eerst en vooral: Romek is m’n roepnaam. Eigenlijk heet ik Roman Dostaw, maar iedereen noemt mij Romek. Zoals mijn naam doet vermoeden ben ik afkomstig uit Polen, maar woon al vele jaren in België. Ik ben getrouwd en heb een zoon en een dochter.

Je bent al lang in België, hoe lang werk je al voor CBgroep?

Ik ben in februari 2014 gestart bij CBgroep. Dat betekent dat ik ondertussen al 5 jaar voor de firma werk. Het eerste halfjaar werkte ik halftijds. Sinds november 2014 werd dat voltijds.

Je bent atelierchef bij ons, wat houdt dat precies in?

Als atelierchef doe je zowat vanalles [Lacht]. Zo probeer ik er onder andere voor te zorgen dat onze productie en het magazijn op een zo efficiënt mogelijke manier werken. Zelf werk ik dan ook actief mee als productiemedewerker (o.a. lassen, zagen en stuiken, technische opbouw) en zorg ervoor dat dit alles volgens planning verloopt.

Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor ons magazijn en het materiaal. Zonder materiaal kunnen we niet werken. Daarom is het belangrijk dat er in eerste instantie voldoende stock is en dat alles op de juiste plaats ligt om de productie efficiënt te laten verlopen. Ik controleer de voorraad en de leveringen om er zeker van te zijn dat de productie kan blijven draaien.

Verder sta ik in voor het onderhoud van onze machines en het gereedschap. Waar nodig herstel ik ze zelf: alles uit elkaar halen, zoeken waar het defect zit en het uiteindelijk oplossen. Dat doe ik heel graag. De nodige voorbereidingen voor transport en het laden in het atelier behoren ook tot mijn takenpakket. Ook krijg ik veel voorbereidende werkjes door van de servicetechniekers en vanop onze werven. Dan moet ik er uiteraard voor zorgen dat deze uitgevoerd worden. Sporadisch spring ik, samen met mijn collega’s uit het atelier, bij waar nodig op de werven.

Een ganse boterham dus 😊. Wat vind je het leukste aan je job?

Dat het een ganse boterham is [lacht]. Ik vind het heel fijn dat ik verschillende taken kan en mag uitvoeren en dat hier ook verantwoordelijkheden aan vast zitten.

Sluit je werk aan op je studies, Romek?

In zekere mate wel, ja. Ik genoot een opleiding als garagist en een opleiding bus/vrachtwagenchauffeur. Als garagist heb je natuurlijk een heleboel technische bagage die je op verschillende terreinen kan toepassen. Aan ons machinepark sleutelen ligt dus perfect binnen mijn capaciteiten die ik verwierf tijdens mijn studies. Als vrachtwagenchauffeur heb ik dan weer de nodige kennis van laadzekering en transport waardoor ik de correcte en nodige voorbereidingen hiervoor kan treffen.

Wat deed je precies voor je bij CBgroep werkte?

Ik was voornamelijk als vrachtwagen- en buschauffeur aan de slag, maar voerde ook allerhande klusjes uit.

Hoe vind je de werksfeer bij CBgroep?

1 woord: top! Er wordt heel wat afgelachen op de werkvloer. Bovendien staan collega’s altijd klaar om je te helpen. Het is fijn om te weten dat collega’s er voor jou zijn.

Waarvoor kunnen collega’s bij jou terecht?

Zowat alles. Ik ben van heel wat op de hoogte en kan dus vaak helpen. Daarnaast kunnen ze altijd bij mij terecht voor een goede babbel na de werkuren.

Facebook
Facebook