Menu
CBgroep aanwezig op COMPOHEX conferentie

CBgroep aanwezig op COMPOHEX conferentie

Op 28 november vond op de campus van Universiteit Gent de ‘Final COMPOHEX Conference’ plaats. Een strategisch basisonderzoeksproject (SBO) ondersteund voor het Vlaamse financieringsbureau VLAIO.

Dit ambitieuze project werd eerder dit jaar ingediend door de Universiteit Gent en zal eind 2019 van start gaan. Het project is volledig getiteld “Composite Heat Exchangers” en is van plan nieuwe subcomponenten en nieuwe polymeerwarmtewisselaars te onderzoeken en te ontwikkelen. Gedurende de projectperiode van vier jaar wil het de mogelijkheden onderzoeken van het verbeteren van zowel lage druk (LP), lage temperatuur (LT) warmtewisselaars als hogere druk (HP) en hogere temperatuur (HT) warmtewisselaars. Zowel shell & tube, plate, tube-fin warmtewisselaars als nieuwe ontwerpen zullen worden onderzocht.

In het kader van dit onderzoek werden enkele grote spelers uit de markt uitgenodigd voor een inspirerende voordracht rond het thema. Onze zaakvoerder, Stijn Crombez was een van de uitgenodigde sprekers tijdens deze conferentie. Hij gaf er een voordracht over de CBgroep warmtewisselaar waarmee de inkomende lucht wordt opgewarmd of afgekoeld vooraleer het de stal bereikt. Een manier waarop ook op extreem koude of warme dagen een optimaal stalklimaat gegenereerd kan worden.

Meer informatie over het COMPOHEX project vind je op hun website: http://www.compohex.ugent.be