Meertraps luchtwasser op compostering van champignonsubstraat


Ontdek de realisatie

De firma Sterckx te Roeselare, composteringsbedrijf champignonsubstraat, dient ammoniak en stof uit hun composteringstunnels af te vangen. We bouwden en installeerden een meertraps luchtwasser met aandacht voor ventilatiehuishouding, toegankelijkheid en veiligheid. Doorgedreven nazorg is verzekerd via ons elektronisch monitoringssysteem PASmonitor.

 


MEERTRAPS LUCHTWASSER 80.000 M³ LUCHT /UUR

De industriële meertraps luchtwasser werd gebouwd in ons eigen atelier door ons eigen productieteam.

De unit is 4,95m breed, 13m60 lang, 3m40 hoog en heeft een capaciteit van 80.000 m³ lucht/uur. Het luchtzuiveringssysteem is voorzien van 4 secties die telkens gescheiden zijn door druppelvangers. Deze secties zijn opeenvolgend: stofafvang, chemische luchtwassing, neutralisatie en ventilatorkamer.

De technische ruimte, voorzien van alle nodige meetapparatuur, werd ingebouwd in de unit. Bovendien is deze bedieningsruimte al voorzien op mogelijke uitbreiding voor een 2de unit die zorgt voor een totale capaciteit van 160.000 m³ lucht / uur.

Een luchtkanaal boven op de unit verhoogt het uitstootpunt en zorgt voor een beveiligde toegang tot de ventilatorkamer.

Alles werkzaamheden ter plaatse werden uitgevoerd door onze eigen installatieploegen en serviceafdeling.

Een CE-attest werd afgeleverd.

 

AFGESTEMDE VENTILATIE

De ventilatiehuishouding is ook voorzien door CBgroep. De lucht van 23 composteringstunnels worden geleid naar 1 centraal luchtkanaal. Hierop is ons luchtzuiveringssysteem aangesloten. De 5 radiaalventilatoren met EC-motoren creëren een continue onderdruk in het centrale luchtkanaal. Dit zorgt ervoor dat alle lucht vanuit elke composteringstunnel door de luchtwasser gaat.

Bij het vullen van een composteringstunnel komt een grote hoeveelheid ammoniakdamp vrij.  Ons luchtzuiveringssysteem is hierop automatisch afgestemd. Bij het openen van de poort wordt een signaal gegeven aan de ventilatorkamer in de luchtwasser: de ventilatoren zullen sneller draaien en er zal meer lucht geleid worden naar de luchtwasser. Wanneer de poorten sluiten, zullen de ventilatoren terug minder draaien.

 

DOORGEDREVEN NAZORG VIA PASMONITOR

Elektronische monitoring is mogelijk via de PASmonitor. Alle data, grafieken en bestandsbeheer zijn toegankelijk voor de klant, onze serviceafdeling én de screeningsfirma Mircon. Dit nauwe contact maakt opvolging, zowel administratief als technisch, nog eenvoudiger.

 

TOEGANKELIJKHEID EN VEILIGHEID

De unit is toegankelijk via deuren bovenop wassers. Dit maakt het onderhoud gemakkelijk voor alle partijen. Ook aan de veiligheid werd gedacht: de unit is uitgerust met kooiladders en omheining.